Skip to main content
In de kijker

8 originele ideeën voor energizer teambuildings

Energizer teambuildings zijn activiteiten die energie opwekken om een activiteit aan te vatten. Vooral in groepsverbanden zoals, trainingen, seminars, cursussen of vergaderingen komen ze van pas. Deze activiteiten kunnen variëren van fysieke activiteiten zoals bewegen tot interactieve spellen en brainstormsessies.

De voordelen van een energizer teambuilding

Deze activiteiten bieden zowel voordelen voor de individu als voor de groep in het geheel. Door deel te nemen aan energizer teambuildings kun je:

  • je fysiek en mentaal opladen
  • je productiviteit verhogen
  • je motivatie versterken
  • meer betrokkenheid creëren
  • de sfeer verlevendigen
  • je concentratie verhogen
  • je stress verlichten
  • je creativiteit stimuleren

Bij Funkey hebben we heel wat leuke energizer teambuildings die we in het daglicht willen zetten.

Workshop Beweging Werkt

Bewegen is essentieel en biedt vele voordelen. Regelmatige beweging versterkt de spieren en de botten, het verbetert de bloedsomloop en verhoogt je energie en uithoudingsvermogen. Bovendien profiteer je van een verbeterde slaapkwaliteit waardoor je je overdag alerter voelt. In deze workshop leer je het belang van beweging en hoe je het volhoudt.

Bekijk de activiteit

Workshop Fit @ The Office

Urenlang zitten aan je bureau heeft een negatieve impact op je lichaam. In deze workshop komt er een ergocoach over de vloer die ons uitlegt wat er gebeurt met ons lichaam tijdens een zitmarathon. Je leert oefeningen aan en hoe je deze zitmarathon kunt doorbreken. Hoe cool is het niet om dagelijks een power break in te lassen op kantoor?

Bekijk de activiteit

Haka Energizer

Een haka is een krachtige en ritmische dans met luide gezangen, stampen, klappen en gezichtsuitdrukkingen die energie opwekken. De haka staat bekend om de intense energie en emotionele impact die het met zich meebrengt. In deze workshop word je uit je comfortzone gehaald met verschillende uitdagende elementen.

Bekijk de activiteit

Percussie workshop

In deze workshop geniet je van de gezelligheid en plezier van samen muziek maken. Je hoeft geen muzikale achtergrond of ervaring te hebben, de percussie workshop is voor iedereen toegankelijk. Van begin tot eind leer je samenwerken en naar elkaar luisteren om tot een spectaculair resultaat te komen. Een ervaring gebaseerd op plezier, humor en samenhorigheid staat je te wachten.

Bekijk de activiteit

Lachworkshop

Zin in een interactieve en ontspannende lachsessie? Dan is de lachworkshop zeker iets voor jou! Lachen helpt het verminderen van stress en verbindt mensen met elkaar. Gelukkige werknemers zijn productieve werknemers die je bedrijf een positieve uitstraling geven. Je leert ook ademhalings- en opwarmingsoefeningen die je in goede stemming brengen. De perfecte ontspanning voor een drukke werkdag.

Bekijk de activiteit

Lachwandeling

Een wandeling door het bos of in de stad, alles is mogelijk. Tijdens het wandelen stoppen we om speelse lachoefeningen te doen. Deze oefeningen worden langzaam opgebouwd zodat iedereen zich kan wennen aan het lachen zonder reden. Daarna doen we individuele oefeningen zoals de schaterlach, de kabouter lach, de 10-vingers lach en de stille lach. Een wandeling is niet alleen leuk maar zorgt ook voor verbinding.

Bekijk de activiteit

Mopperworkshop

Mopperen wordt vaak gezien als iets negatiefs, dat is er niet! Het is juist heel gezond om te mopperen. Kom het ontdekken tijdens een mopperworkshop! Je start met een warming-up om in de stemming te komen. Daarna denk je out of the box over onderwerpen waarover je normaal gesproken nooit over zou mopperen. Je maakt je mopper top vijf en sluit af met een hoop plezier.

Bekijk de activiteit

Headphones sessie in beweging

Bij deze energizer teambuilding maak je een reis met jezelf, een reis die iedereen anders ervaart. Je laat negatieve en stressvolle energie los door een combinatie tussen ademhalingsoefeningen, yoga en mobiliteit. Je geniet tijdens de sessie van verbluffende muziek en een motiverende speech. Haal je innerlijke kalmte en positiviteit naar boven bij deze unieke ervaring.

Bekijk de activiteit