Skip to main content

Veelgestelde vragen

Voor Funkey-partners

Hoe werkt Funkey? Een overzicht, stap voor stap.

 1. Van zodra we een offerteaanvraag ontvangen voor één van jouw activiteiten, sturen we je hierover een e-mail met alle praktische info.
 2. Bekijk of deze activiteit past in je planning en klik via de e-mail door naar het dashboard en vervolgens naar ‘Aanvragen’. Hier kan je de aanvraag bevestigen of afwijzen.
 3. Past deze activiteit nog in je agenda en heb je de aanvraag bevestigd? Super! Hou de datum en het tijdstip 14 dagen in optie.
 4. Van zodra onze klant de offerte goedkeurt, ontvang je hierover een e-mail, zodat je de activiteit definitief kan inplannen.
 5. Indien de klant de offerte heeft goedgekeurd, vragen wij jouw beschikbaarheid nogmaals na. Bij bevestiging, krijg je de klantgegevens en kan je alle praktische informatie regelen met de contactpersoon. Wij sturen ook een bevestigingsmailtje naar de klant met jou in cc.
 6. Bij een goedgekeurde offerte mag je de activiteit factureren en de factuur doorsturen naar [email protected]. Het factuurbedrag bedraagt het totaalbedrag verminderd met de afgesproken commissie. Gelieve op de factuur ook steeds het referentienummer te vermelden. Dit nummer vind je zowel in onze e-mail als op het dashboard.

Hoe upload ik een nieuwe activiteit?

Ga binnen je dashboard naar Activiteiten en klik hier op de knop Nieuwe activiteit toevoegen:

Deze knop brengt je naar het uploadformulier.

Afbeeldingen

Begin met het uploaden van een hoofdafbeelding. Dit is de afbeelding die onze gebruikers te zien zullen krijgen in het activiteitenoverzicht. Uploaden doe je door te klikken op Upload productafbeelding:

Er verschijnt nu een popup met bovenaan twee tabs: Bestanden uploaden en Mediabibliotheek. Klik op Bestanden uploaden.

Klik vervolgens op de knop Bestanden selecteren om een nieuwe afbeelding te uploaden. Van zodra je een bestand geselecteerd hebt op je computer verschijnt er een ‘laadbalkje’. Wacht tot dit balkje verdwijnt en klik vervolgens op de knop onderaan, Stel uitgelichte afbeelding in:

Naast de hoofdafbeelding is het echter een goed idee om nog extra foto’s toe te voegen, zodat onze gebruikers zich een goed beeld kunnen vormen van de activiteit die je aanbiedt.

Dit doe je door te klikken op het plusje onder de hoofdafbeelding:

Je krijgt terug de popup te zien van daarnet. Volg hetzelfde proces als bij het toevoegen van de hoofdafbeelding om ook deze extra foto’s toe te voegen.

Omschrijving

Vul vervolgens de naam van je activiteit in, geef je activiteit een korte, leuke intro, en een omschrijving.

Let op! Gelieve bij het copy-pasten steeds te plakken zonder opmaak/stijlen. Dit voorkomt dat je kleuren, fonts, … mee kopieert vanuit je oorspronkelijke document of website.

Categorie

Selecteer vervolgens één of meerdere categorieën voor je activiteit. Een accurate categorie zorgt ervoor dat de juiste mensen je activiteit kunnen vinden op Funkey.

Eigenschappen

Geef een prijs per persoon in. Dit is een richtprijs, exclusief catering, vervoer, … Het geeft mensen een snel idee over wat ze kunnen verwachten en zorgt ervoor dat wij de activiteit in de juiste prijscategorie kunnen onderbrengen.

Indien je een korting wil geven op je activiteit kan je dit ingeven in het Korting-veld. De korting moet een percentage zijn en is uiteraard optioneel.

Geef vervolgens het minimum en maximum aantal deelnemers in, alsook de duurtijd. Indien je niet in de hele Benelux activiteiten wil aanbieden, kan je ten slotte de nodige regio’s uitvinken.

Prijscalculator

De prijscalculator is niet verplicht, maar sterk aanbevolen. Het laat onze gebruikers toe om snel een accuraat idee te krijgen van de prijs die ze kunnen verwachten op basis van het aantal deelnemers:

Omdat het instellen van de calculator tamelijk complex kan zijn, hebben we een apart onderdeel voorzien in onze FAQ: “Hoe stel ik de calculator correct in?”. Alle info vind je dus hier terug.

Vergeet niet je activiteit op te slaan via de knop Maak product aan:

Ziezo, je activiteit werd nu geüpload. Deze wordt nu eerst door ons gecontroleerd. Van zodra wij het publiceren krijg je van ons een melding via e-mail.

Hoe bied ik mijn activiteiten aan in een ander land?

Het is mogelijk om de activiteiten die je reeds aanbiedt ook aan te bieden in Nederland en Luxemburg. Hiervoor moet je jouw activiteit wel publiceren in deze landen.

Hiervoor ga je naar je dashboard in de sectie activiteiten en klik je op publiceren in het buitenland!

faq publiceren in het buitenland

Volgende Pop-up verschijnt:

Selecteer het mogelijke land en de mogelijke taal en druk op publiceren. Jouw activiteit is nu beschikbaar in het door jou gekozen land. Let op! Eenmaal jouw activiteit gepubliceerd is in een ander land bevind je je in de dashboardomgeving van dat land. Om terug te gaan naar de Belgische omgeving ga je linksboven in het dropdownmenu met het actieve land en selecteer je België.

Je kan slechts 1 land tegelijkertijd aanvinken. Wil je jouw activiteiten in meerdere landen aanbieden moet je dit proces herhalen

Hoe stel ik de calculator correct in?

Onze prijscalculator is een unieke tool die onze gebruikers meteen transparantie biedt over de prijs die ze kunnen verwachten op basis van het aantal deelnemers. Deze extra transparantie levert uiteraard ook extra boekingen op voor je activiteit. We bevelen het daarom zeer sterk aan.

Prijs per persoon vs. prijsklassen

Kies eerst en vooral of je wil werken met een prijs per persoon (bv. €25/deelnemer) of met prijsklassen (bv. €200 voor 10-15 deelnemers).

Staffels

We slagen even het tweede veld over en gaan verder met de staffels daaronder. Hier kan je de tarieven voor een bepaald aantal deelnemers ingeven:

Let op! De eerste rij die je ingeeft is het minimum aantal deelnemers. Dit wil zeggen dat er nooit met minder dan dit aantal deelnemers gerekend wordt!

Als we een berekening zouden maken met de instellingen uit ons voorbeeld hierboven dan krijgen we dus het volgende:

 • 5 deelnemers = 10 x €30 = €300 (want 10 is het aantal deelnemers op de eerste rij en dus het minimum aantal)
 • 11 deelnemers = 11 x €30 = €330
 • 20 deelnemers = 20 x €25 = €500

Hetzelfde principe geldt wanneer je in de eerste stap hebt gekozen voor prijsklassen in plaats van prijzen per persoon. We nemen het volgende voorbeeld:

Als een gebruiker hiermee zou gaan rekenen in de calculator dan krijgt deze de volgende resultaten:

 • 5 deelnemers = €300 (want 10 is het aantal deelnemers op de eerste rij en dus het minimum aantal)
 • 11 deelnemers = €300 (want tussen 10 en 20 deelnemers)
 • 40 deelnemers = €650 (want boven 30 deelnemers)

Vaste kosten

Indien er nog bijkomende vaste kosten zijn die niet verrekend zitten in de staffels die je zonet bepaald hebt, dan kan je deze in dit veld toevoegen. Deze kosten worden gewoon bij elke berekening opgeteld.

Stel dat onze vaste kosten €250 bedragen, dan wordt ons eerste voorbeeld van daarnet:

 • 11 deelnemers = 11 x €30 + €250 = €580
 • 20 deelnemers = 20 x €25 + €250 = €750

Geraak je zelf niet uit de berekening of heb je graag dat we deze voor je nakijken? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.

Hoe plaats ik een kwaliteitslabel op mijn website?

Funkey biedt aan alle partners een kwaliteitslabel aan dat op de eigen website geplaatst mag worden. Dit kan eenvoudig door de HTML-code op deze pagina te kopiëren en te plakken.

Omdat er 1001 manieren zijn om dit te doen, afhankelijk van welk systeem je gebruikt, reiken we je de meest voorkomende methodes aan om HTML op je website te plaatsen.

Via een teksteditor (wysiwyg-editor)

Bijna elk CMS-systeem (WordPress, Drupal, …) biedt de mogelijkheid om via een teksteditor (ook wel wysiwyg-editor genoemd) tekst in te voeren. Deze editors hebben bijna altijd twee ‘zijden’. Een zijde met de verwerkte tekst en een zijde met de achterliggende HTML-code. Je kan als het ware achter de schermen gaan spieken welke code er door de editor gegenereerd werd. In WordPress ziet dit er zo uit:

Zoals je ziet geeft het tabje ‘Visueel’ de normale tekst weer, terwijl het tabje ‘Tekst’ de achterliggende HTML-code weergeeft.

In andere systemen bereik je de HTML-zijde meestal door te klikken op een ‘code’ icoontje, zoals hier:

Van zodra je de HTML-zijde van de teksteditor gevonden hebt, kan je de code van het kwaliteitslabel hier plakken:

Via een widget

Heel veel CMS-systemen werken met widgets die samen je pagina opmaken (bv. een widget voor tekst, een widget voor een afbeelding, …). In veel gevallen wordt er ook een HTML-widget aangeboden. In deze widget kan je gewoon rechtstreeks de code van het Funkey-kwaliteitslabel plakken.

Enkele voorbeelden van HTML-widgets:

WordPress – WPBakery

WordPress – Elementor

Ondervind je toch nog problemen met het plaatsen van het label op je website? Aarzel dan niet om ons te contacten. We doen ons best om je dan technisch te ondersteunen.

Hoe creëer ik vertalingen voor mijn activiteit?

Door het toevoegen van vertalingen maak je je activiteit zichtbaar voor een anderstalig en dus groter doelpubliek. Verder geef je zo te kennen dat je de activiteit ook in deze talen aanbiedt.

Het vertalen van een activiteit is erg simpel. Ga naar Activiteiten en klik hier op een plus-icoontje onder één van de vlaggetjes om de activiteit te vertalen naar een andere taal:

Je wordt nu doorgeschakeld naar een andere taalversie van de website. Je zal dus ook sommige teksten op de website plots in een andere taal te zien krijgen. Dit is normaal.

Geef een titel, intro, omschrijving en duurtijd in en klik op de rode knop onderaan om de vertaling op te slaan.

Als je teruggaat naar het overzicht van je activiteiten, dan zal je zien dat er nu een anderstalige variant van de activiteit beschikbaar is:

Wil je terug je oorspronkelijke activiteiten raadplegen? Ga dan naar de taalwisselaar in de menubalk en selecteer hier de oorspronkelijke taal van je activiteiten:

Wat zijn "Slapende activiteiten"

Indien je je activiteit ziet verschijnen onder Slapende activiteiten, wil dit zeggen dat je niet de hoofdaanbieder bent van deze activiteit. Wanneer deze activiteit aangevraagd wordt, zal er eerst contact opgenomen worden met de hoofdaanbieder. Enkel wanneer deze volgeboekt is, zullen we de aanvraag aan je toewijzen.

Omdat je niet de hoofdaanbieder bent, wil dit ook zeggen dat je de activiteit niet zelf kan aanpassen.

Kan ik Funkey-activiteiten die ik zelf niet aanbied adverteren op mijn eigen website?

Ja, dit is mogelijk. Funkey biedt een affiliateprogramma aan met bijhorende API die het mogelijk maakt om aanvragen voor activiteiten op jouw website rechtstreeks door te sturen naar ons systeem. Wij volgen de aanvragen dan verder op en jij ontvangt een commissie per boeking.

Gelieve contact met ons op te nemen voor meer info over ons affiliateprogramma.

Hoe werkt jullie prijszetting/commissie?

Wij rekenen steeds dezelfde prijs aan de klant die jij rechtstreeks aan de klant zou vragen. Wij nemen hierop 15% commissie. No cure, no pay. Zolang je activiteit niet geboekt wordt via ons platform, hoef je ons dus niets te betalen.

Hoe verloopt de facturatie?

De facturatie naar de klant verloopt via Funkey. Jij mag de kost van jouw activiteit factureren en de factuur doorsturen naar [email protected]. Het factuurbedrag bedraagt het totaalbedrag verminderd met de afgesproken commissie. Wat moet je zeker altijd op de factuur vermelden?

 • Klantgegevens
  • Referentienummer factuur (terug te vinden op het dashboard)
  • Naam de klant
 • Naam van de activiteit zoals ze op onze website staat
 • Kostprijs per persoon (exclusief en inclusief btw) + het aangerekende btw percentage
 • Afgetrokken commissie op totaalbedrag